
Kerstkoekjes bakken
Die kerstkoekjes van de supermarkt hebben jullie niet nodig! Volg dit recept en je hebt je eigen heerlijke kerstkoekjes, die natuurlijk wel gedeeld moeten worden.
Wat heb je nodig?
- Bakpapier
- (kerst)vormpjes
- 200 gram bloem
- 150 gram boter
- 100 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- Amandelschaafsel
- Versierspikkels
- Suiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de over voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en 1 eierdooier in een kom en kneed dit tot deeg. Rol het deeg uit totdat het ongeveer 4 millimeter dik is.
- Gebruik de vormpjes om van het deeg de koekjes te maken. Steek ze vanuit het midden van het deeg en leg ze op de bakplaat met ongeveer 3 centimeter ruimte tussen de koekjes. Is er geen ruimte meer in het deeg? Maak er dan weer een bolletje van en probeer het nogmaals uit te rollen, dan heb je weer nieuwe ruimte om de vormpjes in het deeg te steken.
- Bestrijk nu de koekjes op de bakplaat met een losgeklopt eigeel en bestrooi ze met amandelschaafsel, suiker en/of versierspikkels. Maak ze zo mooi als je zelf wilt!
- Bak nu de koekjes in de over in ongeveer 20 minuten goudbruin en tadaa! Je eigen gemaakte kerstkoekjes.