Voetjesmeter ® en kinderschoenen maten

Voetjes meten? Download en print hier de Voetjesmeter ® en vind altijd de perfecte maat kinderschoenen.

Wij houden van kinderschoenen en hebben een hekel aan gedoe. Daarom willen we je graag helpen! Want, online kinderschoenen kopen is een makkie...tenminste, als je weet welke maat je moet hebben. Op deze pagina hebben we tips en videos voor je op een rijtje gezet over de juiste kinderschoenen maat en pasvorm. Zo vind je op Gigagaaf.nl de perfect passende a-merk kinderschoenen. Heb je toch nog vragen? Bel, chat of mail dan met ons, we helpen je graag persoonlijk!

Welke maat kinderschoenen moet ik bestellen?

Bekijk de video en volg de instructies. Het is echt hartstikke simpel om de juiste maat te bepalen.

Kinderschoenen maat instructies:

  1. Bekijk de video
  2. Download en print de Voetjesmeter ®
  3. Zet de blote voeten van je kind op de Voetjesmeter ®  en lees de maat af

Heb je even geen printer bij de hand of lukt het je niet de Voetjesmeter ® te downloaden? Geen probleem! Stuur een e-mail naar service@gigagaaf.nl en we sturen een gedrukt exemplaar naar je op. Bellen of chatten kan natuurlijk ook altijd!

Wacht je hier liever niet op? Meet dan de grootste voet van je kind op van de hiel tot en met de grote teen en lees in onderstaande maattabel de bijbehorende maat af.

Wat is belangrijk bij de pasvorm?

  • Heeft jouw kind een hoge wreef? Kies dan voor schoenen met veter of klittenband van bijvoorbeeld Braqeez. Deze kan je zelf zo strak aandoen, als je zelf wilt. Daarnaast kan je deze schoenen ook goed losmaken, om makkelijk in te kunnen stappen.
  • Heeft jouw kind smalle of brede voeten? Dan kunnen schoenen met veter en klittenband praktisch zijn, omdat je deze goed kan aantrekken. Daarnaast heeft Gigagaaf.nl speciaal voor smalle en brede voeten kinderschoenen ingekocht in verschillende breedte maten van de merken Twins (meisjesschoenen) en Trackstyle (jongensschoenen). Deze merken zijn gespecialiseerd in kinderschoenen in verschillende wijdte maten en zijn van uitstekende kwaliteit.

Waar moet ik verder nog op letten?

Zorg dat je het juiste type schoen kiest. Ieder kind is anders en daar passen ook andere schoenen bij. Niet alleen qua maat en pasvorm maar ook gebruik. Voor ruige jongens pak je bij voorkeur schoenen met kruipneuzen van bijvoorbeeld Shoesme, terwijl bij modegevoelige dames een paar leuke ballerinas of laarsje beter en vaker gedragen zal worden. Lees alle informatie op de Kinderschoenen kopen pagina.

Kinderschoenen maattabel

Bereken de juiste maat o.b.v. voetlengte (mm). Meet de voetlengte op door de blote voet op te meten van de hiel (B) tot aan de grote teen (A). Bekijk vervolgens in de maattabel hieronder welke kinderschoenen maat bij deze lengte hoort. Kies bij een grensgeval of twijfel altijd voor de grootste maat.
voetlengte (mm)schoenmaat
106-11218
113-11819
119-12420
125-13121
132-13722
138-14223
144-15024
151-15625
157-16226
163-16927
170-17628
177-18229
183-18830
189-19531
196-20132


.  

Goede Kinderschoenen, Geen Gedoe

Zo makkelijk is het om de perfecte kinderschoen te vinden. Mocht je schoen nou toch niet passen dan stuur je hem gewoon gratis retour, daar doen wij niet moeilijk over. Heb je vragen over kinderschoenen? Bel, chat of mail dan met ons, we helpen je graag persoonlijk!