Goede kinderschoenen, Geen Gedoe
Uw winkelwagen is leeg!
×
Voetoefeningen op Gigagaaf.nl

VOETOEFENINGEN

Kindervoeten groeien enorm snel. Vooral op jonge leeftijd kunnen de voetjes soms wel een aantal maten in een half jaar groeien. De spieren van de voet kunnen deze groei niet altijd helemaal bijhouden. Dit kan ervoor zorgen dat de spieren nog niet helemaal volgroeid zijn, waardoor de voetjes naar binnen of naar buiten kunnen gaan lopen. Door middel van voetoefeningen worden deze spieren getraind en kunnen steunzolen in kinderschoenen mogelijk voorkomen worden. Met behulp van onderstaande oefeningen leert je kind spelenderwijs handige trucjes om de voetspieren te trainen. Het is bovendien nog leuk ook! Probeer deze oefeningen dagelijks ongeveer 10 minuten na een dagelijks ritueel (zoals bijvoorbeeld tandenpoetsen)uit te voeren.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er sprake is van een aantoonbare afwijking in de heupen, onderbenen of voetvorm (richting van de voet). Onderstaande oefeningen kunnen daar weinig invloed op uitoefenen. Neem in dit geval contact op met een podotherapeut of kinder fysiotherapeut bij jou in de buurt. Een podotherapeut behandelt ook kinderen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten.

Infographic voetoefeningen

Vragen en/of opmerkingen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen en of opmerkingen voor Gigagaaf.nl dan horen wij dit uiteraard graag! Neem contact met ons op via telefoon, mail of chat.

Over Gigagaaf.nl

Op Gigagaaf.nl zijn we helemaal weg van kinderschoenen. Buiten het feit we het erg leuk vinden om de nieuwste trends en collecties te spotten, vinden we het bij Gigagaaf.nl ook erg belangrijk dat kinderen goede kinderschoenen dragen. Natuurlijk zijn hippe kindersneakers erg gaaf maar het is heel belangrijk dat deze worden afgewisseld met een degelijk paar leren meisjes- of jongensschoenen. Vind je het lastig welk paar kinderschoenen voor jouw kinderen geschikt zijn? Neem dan contact met ons op, we helpen je heel graag verder.