Goede kinderschoenen, Geen Gedoe
Uw winkelwagen is leeg!
×

Voetjesmeter® en kinderschoenen maten

voetjesmeter

Welke maat moet ik bestellen?

Welke maat heeft mijn kind nu precies? Dit is een vraag die we iedere dag horen op Gigagaaf.nl. Wij houden van kinderschoenen en hebben een hekel aan gedoe. Daarom willen we je graag helpen! Want, online kinderschoenen kopen is een makkie...tenminste, als je weet welke maat je moet hebben. Op deze pagina hebben we alle belangrijke informatie over de juiste maat en pasvorm voor je op een rijtje gezet. Zo vind je op Gigagaaf.nl de perfect passende A-merk kinderschoenen. Heb je toch nog vragen? Bel, chat, mail of WhatsApp dan met ons, we helpen je graag persoonlijk.

Voetjesmeter®

Om de vraag van onze klanten goed te kunnen beantwoorden hebben we een aantal jaar geleden onze eigen voetjesmeter® ontwikkeld. Met deze voetjesmeter® kunnen kindervoeten gemakkelijk opgemeten worden. De voetjesmeter® kan gemakkelijk thuis geprint worden. Mocht je geen printer hebben dan is dat natuurlijk ook geen probleem! Stuur ons even een e-mail met je adresgegevens en wij sturen er eentje naar je toe. Lees hier meer over onze voetjesmeter®

Voetjesmeter

De Voetjesmeter® van Gigagaaf gebruik je als volgt:

  • Vouw de papierrand van de voetjesmeter® aan de onderzijde 90º om zodat er een "L" ontstaat;
  • Leg het papier op de grond tegen een muur of kast;
  • Ga met 1 voet (zonder schoen of sok) op de voetjesmeter® staan, druk de hiel tegen de omgevouwen rand;
  • Markeer het langste punt van de voet en bekijk de maat en tel hier 0,5 tot 1 cm groeiruimte bij op;
  • De juiste schoenmaat (rechts) is direct af te lezen naast de centimeters (links).

Pasvorm

Naast de lengte maat van de schoen is ook de pasvorm erg belangrijk. Op Gigagaaf.nl verkopen wij uitsluitend A-merken. Dit betekent dat al onze schoenen in de basis een goede pasvorm hebben. Heeft jouw kind bijvoorbeeld een voet met een hoge wreef? Kies dan voor een schoen met een veter of klittenbandsluiting die geheel opengezet kan worden. Zo wordt de instap een stuk makkelijker. Heeft jouw kind brede of smalle voetjes? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over breedtematen. Deze handige pagina staat vol tips voor brede en smalle kindervoeten en aanbevolen merken.

Tijd voor nieuwe schoenen?

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven is om vaak genoeg te controleren of je kinderen niet te kleine schoenen dragen. Dit is helemaal belangrijk bij kinderen tot 5 jaar (gezien zij zelf nog niet goed aan kunnen voelen of hun schoenen te klein zijn). Te kleine kinderschoenen kunnen vergroeingen in het bot als gevolg hebben. Hieronder drie tips hoe je gemakkelijk zelf kan kijken of de schoenen nog goed passen:

  1. Binnenzool opmeten: Haal de binnenzool uit de schoen en leg de voet op de binnenzool. Zo zie je snel of er nog groeiruimte is of dat het voetje al over de zool heen komt.
  2. Merk je dat de sokken te klein worden? Dan is de kans groot dat ook de schoenen te klein aan het worden zijn.
  3. Trek de schoen aan en laat je kind helemaal rechtop staan. Zet het voetjes tegen de achterkant van de schoen. Pak met je eerste hand de enkel van de voet stevig vast. Ga dan met je duim van je andere hand over de wreef naar de grote teen. Zo kun je aan de voorkant van de schoen voelen of er nog groeiruimte is. Komt het voetje tegen de voorkant van de schoen aan, dan is het hoog tijd voor nieuwe kinderschoenen.

Extra tips

Twijfel je tussen twee maten? Rond dan altijd af naar boven. Het beetje extra ruimte in de kinderschoenen zal er niet lang zijn. Kindervoeten groeien snel! Meet daarom kindervoeten regelmatig (om de twee à drie maanden) om niet verrast te worden door een groeispurt. Bekijk daarnaast regelmatig de binnenzool. Loopt de afdruk van de grootste teen tot het einde van de zool? Dan is het tijd voor een (of zelfs twee) maatjes meer! Onderstaand nog een handige instructievideo over onze voetjesmeter®:

Zo makkelijk is het om de perfecte kinderschoen te vinden. Mocht je schoen nou toch niet passen dan stuur je hem gewoon binnen 100 dagen gratis retour, daar doen wij niet moeilijk over. Heb je vragen over kinderschoenen? Bel, chat, mail of WhatsApp dan met ons, we helpen je graag persoonlijk!

Voetjesanalyse via WhatsApp

Sinds kort is het ook mogelijk om ons te bereiken via WhatsApp. Uiteraard kun je hier vragen stellen over je bestelling of de procedures van Gigagaaf.nl. Naast deze vragen is het ook mogelijk om door middel van het sturen van foto's en/of video's de voetjes van jouw kind te laten analyseren. Heb je schoenen gekocht en twijfel je of ze goed passen? Stuur dan een filmpje van jouw zoon of dochter als die op de schoenen loopt. Omdat we niet van gedoe houden is dit natuurlijk helemaal gratis. Voeg ons toe op WhatsApp: 06-14065618